یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۰
تقویت هویت اسلامی و فرهنگی جامعه ایرانی با اجرای لایحه حجاب و عفاف

حوزه/ پژوهشگر و استاد حوزه از تصویب لایحه «حمایت از فرهنگ حجاب و عفاف» در مجلس به عنوان گامی مثبت برای تقویت هویت اسلامی و فرهنگی جامعه یاد کرد و بر لزوم اجرای مؤثر این قانون و همکاری دستگاه‌های اجرایی نیز تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، خانم وطنی‌پور پژوهشگر و استاد حوزه خواهران با اشاره به موضوع حجاب و عفاف، اظهار کرد: متاسفانه در سال های اخیر شاهد بودیم که موضوع حجاب در کشور به یک چالش تبدیل شده است؛ چالشی که شاید بتوان در مورد آن مدعی شد در برخی از سطوح ایجاد دوقطبی نموده و تنشهایی را بین معتقدین و منتقدین آن به وجود آورد.

وی ادامه داد: بدون مبالغه می توان مدعی شد این موضوع با نقشه از پیش تعیین شده و مهندسی شده دشمن بر کشور تحمیل شده و متاسفانه تا حدود زیادی به اهداف خود نیز رسیده اند.

استاد حوزه افزود: باید بپذیریم که بخشی از این پیروزی نسبی به خاطر غفلت و کوتاهی مسئولین و مردم معتقد ایران بوده است، به واقع ما در این عرصه کاشت خوبی نداشتیم تا انتظار داشته باشیم در این هیاهوی رسانه ای برداشت موفق و مفیدی از این زمین فرهنگی داشته باشیم.

وی عنوان کرد: وقتی به عملکرد خود در عرصه محصولات سینمایی، تولید و بازنمایی الگوهای زنان موفق، پوشش کارمندان خانم، مدل سازی حجاب در سبک زندگی ایرانی اسلامی و هرآنچه مربوط به عرصه حجاب و عفاف می‌شود می‌نگریم شاهد عملکرد ضعیف هستیم؛ وقتی هجمه‌های رسانه و عملکرد همه‌جانبه‌ دشمن را دیدیم باید ما هم به تاکتیکهای خود هم سرعت می‌بخشیدیم و هم تنوع و کیفیت.

وطنی‌پور گفت: رهبر معظم انقلاب در فروردین ۱۴۰۳ فرمودند: «بنده نظر قاطع خودم را در این مورد عرض میکنم از لحاظ شرعی حجاب یک حکم مسلّم شرعی است، این چیزی است که از آن صرف‌نظر نمی‌شود کرد. مردم ما مسلمانند، مقیّدند،‌ متعبّدند، ‌بانوان ما متعبّدند،‌ باید رعایت کنند زیرا حکم شرع است و این نگاه، یک نگاه قانونی است؛ قانون واجب‌الاطاعه است و در این زمینه، حکم قانونی وجود دارد؛ رعایت حکم قانون برای همه واجب است، چه آن کسانی که به شرع معتقدند، چه حتّی آن کسانی که به شرع هم معتقد نیستند، قانون را بایستی رعایت کنند.»

وی افزود: به دنبال خواست رهبری و مردم مقید و مذهبی و مسئولین متعهد اخیرا بحث لایحه ای در مجلس به جریان افتاد با عنوان «لایحه حمایت از فرهنگ حجاب و عفاف» که با فراز و فرودهای زیاد و موافقین و مخالفینی همراه بود و بالاخره پس از بررسی‌های متعدد در جلسات با حضور کارشناسان و مسئولین دستگاه های مربوط برای مدت آزمایشی سه سال به تصویب رسید و بناست اجرا شود.

استاد حوزه خواهران ادامه داد: این لایحه نقاط قوت بسیار خوبی دارد که در این مجال کوتاه به برخی اشاره می‌کنیم؛ نکته اول آن است که یکی از نقاط قوت اصلی این قانون نامه، نگاه همه جانبه است؛ هم نگاه سلبی داشته و هم نگاه ایجابی و تقریبا چند ساحتی بودن مقوله حجاب را درنظر گرفته‌اند.

وی ادامه داد: پیش از این مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی که به عنوان سیاست های کلی مطرح بود، تکلیف قانونی خیلی واضح و معلومی نداشت و در عمل به مرحله اجرا درنیامده بود و اما در این قانون، عمده مصوبات با در نظر گرفتن نیازهای مالی و اعتباری مسئولان اجرایی به تکالیف قانونی آن‌ها اشاره شده است و اگر مدیران اجرایی و دولتی به وظایف خود عمل نکنند با برخوردهای بازدارنده و جدی مواجه می‌شوند.

وطنی‌پور گفت: نقطه قوت دوم، را می توان در انتخاب عنوان بیان کرد، همه می دانیم کلمات بار معنایی بسیار زیادی دارند و هرچقدر که بتوانیم در گزینش واژگان هوشمندانه تر عمل کنیم قطعا اثر و نفوذ کلمات ما بیشتر می‌شوند، عنوان این لایحه به این صورت تنظیم شده «لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ حجاب و عفاف» به عقیده بنده اگر مخاطب اهل فکر و اندیشه باشد و مغرضانه به موضوع نگاه نکند با همین عنوان فرهنگی و حمایتی می توان او را به فکر فرو برد و حمایت بیشتری در راستای تامین اهداف طلب کرد چراکه به مخاطب اینگونه القا می شود که بنا نیست چیزی بی دلیل به او تحمیل شود بلکه بناست تا با این فرهنگ از حقوق اولیه او دفاع و حراست گردد.

وی مطرح کرد: نقطه قوت سوم را از نگاه یک طلبه بیان می کنم، اگر به دنبال وظایف و رسالت طلبگی خودمان در این مصوبات بگردیم به نکات جالب و مهمی برخورد می کنیم. فصل دوم ماده ۳ کلیه دستگاه های اجرایی را موظف کرده تا برای کارکنان خود، دوره های ضمن خدمت با موضوع سبک زندگی اسلامی خانواده محور آن هم به صورت حضوری اجرا کند و در تبصره اول سازمان های اداری و استخدامی را مکلف به همکاری فوری با حوزه های علمیه کرده است، باید گفت که این نقطه قوت بسیار خوبی است، زیرا مبلغین دینی ما که بسیاری از اوقات از این موضوع شکایت دارند که به بخش عظیمی از جامعه به دلایل مختلف دسترسی ندارند اکنون می توانند از بستر به وجود آمده نهایت بهره برداری را کرده و هیئت های اندیشه‌ورز حوزه از همین آغاز به فکر تامین محتوا و تربیت اساتید ویژه باشند.

وطنی‌پور افزود: در ماده ۵ و ۶ همین فصل، کارگروه ساماندهی مد و لباس و نهادهای مرتبط با تولید اقلام مرتبط با حجاب و عفاف را موظف می کند تا علاوه بر تبعیت از مصوبات شورای عالی فرهنگی، حمایت مادی و معنوی خود را از واحدهای تولیدی که همراه با شورا هستند دریغ ننماید، این هم یک فرصت خوب برای ورود طلاب هنرمند و صاحب نظر است تا بتوانند در تولید اقلام فرهنگی و ملزومات حجاب ایده های خوب خود را مطرح و با ایجاد تولیدی های کوچک و بزرگ بار این منزل را به سرانجام برسانند.

استاد حوزه خواهران اظهار کرد: نکته پایانی اینکه وقتی متن را مطالعه می کنیم می بینیم مشکل قبلی حجاب در کشور که به گمان اکثریت فقط با اقدامات سلبی و گشت ارشاد قابل حل است رفع شده و این مهم متولیان اصلی خود را بازیافته و به هر سازمانی شرح وظایف قانونی تعریف، ابلاغ و توضیح خواسته می شود.

وی گفت: امید که با عنایت خداوند و مدد امام زمان(عج) و همت مسئولین و همراهی مردم عزیز این قانون به درستی در کشور اجرا شود تا شاهد آسیب های بیشتری از این ناحیه نباشیم.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha